Master Critical Care - duaal

Hogeschool van Amsterdam   1;5 jaar

Amsterdam   euro_symbol 9000.00

Klik hier om de website van de opleiding te bekijken.

Binnen de semesters wordt gewerkt met drie leerlijnen die elkaar afwisselen: klinisch handelen; wetenschap en praktijk. Binnen de leerlijn ‘klinisch handelen’ worden de vitale functies en hun bedreigingen behandeld. Ook komen diagnostiek; behandelingen en condities ten gevolge van behandelingen (bijvoorbeeld cardiochirurgie; neurochirurgie; en complicaties) aan de orde. Je leert te redeneren en te handelen bij patiënten met toenemende zorgcomplexiteit. WETENSCHAP:Organisatiekennis en de kennis en vaardigheden van evidence-based practice stellen je straks in staat een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitsverbeterplan te maken en uit te voeren. Je richt je masterthesis op een verbetering van de directe patiëntenzorg; zoals bijvoorbeeld medicatieveiligheid; of op interventies die het post-ic-syndroom kunnen voorkomen. In de praktijk ontwikkel je specifieke praktijkkennis en vaardigheden. Theorie- en praktijkonderwijs worden met elkaar verbonden via een mix van leren door praktijkervaring; praktijkopdrachten en korte klinische beoordelingen van kritische beroepssituaties.

De master Critical Care duurt achttien maanden en is opgebouwd uit drie semesters. De praktijk- en theorieperioden wisselen elkaar af in een ritme van ongeveer vier weken praktijkleren en één week les. Het laatste half jaar staat in het teken van je afstuderen. Dan werk je aan je masterthesis en aan de praktijkcomponent ‘hoog-complexe zorg’. Je kunt kiezen uit twee uitstroomprofielen: Intensive Care en Acute Cardiologie.

Aanvullende gegevens
Vereisten HBO-V diploma na januari 2014 - afgerond binnen 4 jaar - met een honeurstraject in de acute zorg en gemiddeld cijfer hoger dan een 7;0. BIG geregistreerd Verpleegkundige; Leerroverenkomst van 32 uur met de IC of CCU-HCK afdeling
Studiepunten 90.00
Studiebelasting (uur/w) 20.00
Duur 1;5 jaar
Kosten 9000.00
BTW
Extra onkosten
Startdatum 01-01-2021
Einddatum
Plaats Amsterdam
Postcode 1081BT
Emailadres